Innovatiespreekuur: Innovatie-specialisten bieden MKB gratis expertise tijdens spreekuur

Heeft u vragen op het gebied van intellectueel eigendom en R&D-samenwerking? Heeft u een financieringsbehoefte voor uw innovatie? Of wilt u meer weten over bedrijfsstructuren? Speciaal voor deze vragen organiseren RTE Adviesgroep, Dohmen advocaten, Octrooibureau Griebling en De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs het innovatiespreekuur. Elke eerste donderdag van de maand bent u van harte welkom: vrijblijvend kunt u tussen 09.00 en 12.00 uur met uw vragen terecht op de locatie van RTE Adviesgroep in het voormalig Missiehuis Rooi Harten, Bredaseweg 204-11 te Tilburg.

Invullen van gat in ondernemersondersteuning in Midden-Brabant

Met de beëindiging van de inhoudelijke spreekuren georganiseerd door de Kamer van Koophandel, is er momenteel geen eerstelijns vraagbaak daar waar het gaat om innovatie door het MKB in de regio Midden-Brabant.

Betrokken adviseurs waren tot voor kort regelmatig aanwezig op de spreekuren van de Kamer van Koophandel en hebben besloten deze service nu maar zelf aan het regionale bedrijfsleven aan te bieden.

Adviseurs vanuit de onderstaande organisaties zullen tijdens het spreekuur vraagstukken op het gebied van intellectueel eigendom, samenwerking, subsidies en dergelijke beantwoorden:

  • RTE Adviesgroep: RTE helpt sinds 1997 innovatieve ondernemers bij het verwerven en slim inzetten van kapitaal via begeleiding op het gebied van subsidies en fiscale regelingen, het invullen van uw financieringsmix en het oplossen van uw business development vraagstukken.
  • Dohmen advocaten: de advocaten van Dohmen combineren een technische achtergrond en werkervaring met het juridisch vakgebied en zetten deze kennis en kunde actief in voor ondernemers op het gebied van intellectueel eigendom (IE), design, techniek en ICT.
  • Octrooibureau Griebling: de octrooigemachtigden van Griebling zijn technisch geschoold, en zijn bij uitstek gekwalificeerd voor het octrooieren van innovaties op gebieden als ICT, techniek, mechanica, elektronica, etc. Daarnaast begeleiden de adviseurs van Griebling ook bij het verkrijgen van andere intellectuele eigendomsrechten, in het bijzonder merken en modellen.
  • De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs: De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs is een jong en dynamisch kantoor dat ondernemers bijstaat met advies over en het neerzetten van de juiste bedrijfsstructuur (eenmanszaak, vof of BV). Zij kunnen helpen met vastleggen van ideeën. Ook bewaren zij broncodes (escrow).

 

Wat kunnen bedrijven en ondernemers verwachten 

Tijdens een spreekuur kunnen gratis en vrijblijvend vragen gesteld worden over innovatie en R&D daar waar het gaat om bescherming, financiering of verdienmodellen. De experts kijken ieder vanuit hun eigen blikveld naar het vraagstuk en zorgen ervoor dat nieuwe inzichten verkregen worden. Ons doel is om u de juiste weg te wijzen om uw groei-ambities te realiseren en te verkennen op welke wijze de experts u daarbij kunnen ondersteunen.

Heeft u interesse? Heeft u een vraag?

Graag helpen wij u verder. Meldt u zich s.v.p. aan per e-mail  of neem contact op met een van de deelnemende specialisten.