Aanen Management, Pionier op het gebied van Browser Fingerprinting, dankzij SIDN Fonds

Het project “User Classification by Browser Fingerprinting” van Aanen Management in samenwerking met TU /e is op 22 november jongstleden verkozen door het SIDN fonds tot één van de meest innovatieve Pionier projecten.

Het onderzoek richt zich op deze Browser Fingerprint (een unieke vingerafdruk die elke internetgebruiker achterlaat via het gebruik van de browser), waarmee internetgebruikers naast getrackt, ook worden geclassificeerd naar gebruikerstype (bijvoorbeeld hoe technisch of hoe trendgevoelig je bent). Iets dat met name voor adverteerders en databedrijven zeer interessant is. Middels het project willen zij onderzoeken welk spoor een internetgebruiker achterlaat en hoe deze te beschermen is tegen misbruik van deze data. Van het SIDN Fonds krijgen zij een bijdrage van €10.000,- euro om dit onderzoek uit te voeren.

Door RTE Adviesgroep zijn wij geattendeerd op deze mogelijkheid om het onderzoek te financieren” , aldus Joost Aanen van Aanen Management. “RTE heeft ons geholpen met het opstellen van een aanvraagstrategie om onze innovaties te financieren. Dankzij deze subsidie kunnen wij het onderzoek in een hoger tempo uitvoeren en toe werken naar een vervolgtraject.”

SIDN Fonds

Het SIDN Fonds richt zich op projecten die bijdragen aan de versterking van het internet, de kennis van de gebruiker en het gebruik van internettechnologie voor het oplossen van maatschappelijke problemen.

Dit doet zij aan de hand van een tweetal calls:  

  • Pioniers: gericht op de uitwerking van een goed idee, max € 10.000,-
  • Potentials: doorontwikkeling/opschaling van een bewezen concept, max € 75.000,-

Binnen deze calls zal bij de volgende deadline (7 maart 2017) het thema Blockchain for Good, worden toegevoegd. Binnen dit thema is het SIDN fonds op zoek naar onderzoek naar of toepassingen op basis van blockchaintechnologie voor het oplossen van maatschappelijke problemen.

Heeft u dus een goed idee of bent u van plan een toepassing te ontwikkelen op het gebied van Internet- of Blockchaintechnologie? Neem contact op met RTE Adviesgroep en laat u adviseren over de mogelijkheden die wij zien om uw innovatie te financieren!