Kapitaalverstrekkers

Vreemd vermogen wordt verstrekt door kredietinstellingen. U leent geld bij een bank en betaalt daar rente over. Groot voordeel van deze financieringsvorm is dat u volledig eigenaar van uw onderneming blijft.

Dat is niet het geval bij het aantrekken van eigen vermogen, risicokapitaal, omdat u hierbij aandelen in uw bedrijf aan één of meer investeerders verkoopt. Daarmee geeft u uw eigendom en zeggenschap gedeeltelijk uit handen. Bovendien delen de investeerders mee in de winst. Bij welke kapitaalverstrekkers maakt u kans en onder welke voorwaarden?

 

Wat doen wij?

RTE Adviesgroep overziet het hele speelveld van financieringsmogelijkheden, al dan niet gecombineerd met overheidsregelingen.We hebben een uitgebreid netwerk binnen kredietinstellingen en bij aanbieders van risicokapitaal.

We inventariseren uw financieringsbehoefte, adviseren over de meest wenselijke financieringsmix en leveren maatwerk bij het aanvragen en verkrijgen van subsidies, kredieten en risicokapitaal.We kennen de regels, de markt en de mensen. Bovendien beschikken we over bruikbare marktinformatie om uw subsidieaanvraag, financieringsbehoefte, ondernemingsplan of projectplan te onderbouwen.