ESF Duurzame inzetbaarheid bedrijven

De regeling Duurzame Inzetbaarheid voor individuele bedrijven is een laagdrempelige regeling, gericht op kleinschalige projecten van minimaal € 8.000 en maximaal € 10.000,- subsidie per aanvraag (50% van de projectkosten).  De regeling staat open voor alle bedrijven en instellingen, die werknemers in dienst hebben. Focus van de regeling ligt op het Midden en Klein Bedrijf (MKB), maar ook grotere organisaties in de (non)-profitsector kunnen er gebruik van maken.

Thema's

Het project dient een bijdrage te leveren aan het bevorderen van gezond, competent, gemotiveerd en productief werken van indiensttreding tot aan pensionering en is gericht op één of meerdere van onderstaande thema’s of activiteiten:

  • het maken van een bedrijfs- of organisatiescan;
  • het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers;
  • het bevorderen van gezond en veilig werken;
  • het bevorderen van een leercultuur voor werknemers;
  • het stimuleren van interne en externe mobiliteit van werknemers, waaronder het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
  • het bevorderen van een flexibele werkcultuur met oog op het beter kunnen combineren van arbeid en zorg;
  • het invoeren van arbeidstijdenmanagement.

 

Bijdrage

De subsidie is een bijdrage van 50% in de kosten van een extern adviseur met een maximum van € 10.000,-. Voor de regeling is dit aanvraagtijdvak in totaal € 22.000.000,- beschikbaar.

Meer informatie 

Heeft u een project voor ogen om te werken aan de verbetering van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en wilt u hiervoor een extern adviseur inhuren? Maak dan gebruik van deze kans! Wij helpen u graag bij het benutten van deze subsidie.

Voor meer informatie neem contact op met één van onze adviseurs via het contactformulier of tel: 013 – 467 04 00