Qredits: Kredieten, tools en coaching voor (startende) MKB-ondernemers

Ondernemend Nederland zit boordevol goede ideeën en initiatieven. Helaas komt het nog te vaak voor dat deze initiatieven niet worden gerealiseerd. Onvoldoende toegang tot bedrijfsfinanciering en/of betaalbare coaching zijn barricades waar startende- en bestaande ondernemers steeds vaker tegen aan lopen. Voor deze doelgroep biedt Qredits een alternatief. Qredits helpt ondernemers in het MKB aan de hand van coaching, tools en kredieten tot wel €250.000,-.

Voor wie?

Qredits ondersteunt ondernemers bij het starten of continueren van hun bedrijf. De producten en diensten van Qredits zijn in het leven geroepen voor ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op reguliere bankfinanciering (een afwijzing van de bank is een voorwaarde voor Qredits). Qredits kan dan mogelijk toch uitkomst bieden via een (micro)krediet. 

Kredieten

Qredits verleent zakelijke kredieten aan de hand van microkredieten en MKB-kredieten. Beide kredietvormen kunnen worden aangesproken voor investeringen in (vaste en vlottende) activa, zoals de aanschaf of huur van een pand, inventaris of de aanschaf van machines en voorraden. Bij de beoordeling van een kredietaanvraag wordt er kritisch gekeken naar de (verwachte) liquiditeitsontwikkeling van de onderneming en of de middellange lening een oplossing kan bieden voor de kredietbehoefte. 

Een microkrediet kan afgesloten worden tot maximaal €50.000,- tegenover een rentepercentage vanaf 9,75%. De looptijd van het microkrediet is maximaal tien jaar.De kredietbehoefte bij een MKB-krediet kent een minimum van €50.000,- en een maximum van €250.000,-. Het rentepercentage bij een MKB-krediet is afhankelijk van het type krediet dat wordt genoten. Het MKB-krediet onderscheidt zich in een hypothecair krediet voor de financiering van de aankoop van onroerend goed (vanaf 7,75%), een BMKB borgstellingskrediet (8,75%) en een lineair krediet (9,75%). De maximale looptijd van deze kredieten is achtereenvolgens twintig, tien en tien jaar.

Online tools en coaching

Ten opzichte van andere zakelijke kredietverstrekkers onderscheidt Qredits zich door haar persoonlijke aanpak die verder gaat dan kredietverstrekking alleen. Dit uit zich onder andere in de online tools en coachingstrajecten die worden aangeboden. Via e-learning kunnen ondernemers bijvoorbeeld modules doorlopen voor het schrijven van een ondernemingsplan of het onder de knie krijgen van debiteurenbeheer. Daarnaast zijn er coaches beschikbaar om de ondernemers te helpen met een specifieke coachingbehoefte. De coaches zijn succesvolle (oud)-ondernemers en/of professionals uit diverse bedrijfstakken en organisaties met een passie voor ondernemen.  

Meer informatie?

Via de kredieten van Qredits is er een nieuw financieringsinstrument beschikbaar dat mogelijk past in uw optimale financieringsmix.  Afhankelijk van de levensfase van uw product of onderneming kan deze vorm van financiering uitkomst bieden. Wilt u weten of financiering via Qredits bij u past? Neem dan contact op met een van onze adviseurs (013- 467 04 00) of maak gebruik van het contactformulier. RTE Adviesgroep realiseert samen met u de juiste balans in uw financieringsmix.

Subsidiebarometer.nl