Hopperpoint

Over Hopperpoint

Bij Hotel van der Valk te Eindhoven is het eerste Hopperpoint van Nederland in gebruik genomen, een volledig geautomatiseerd fietsdeelsysteem. Een Hopper (deelfiets) wordt door gebruikers opgehaald en teruggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Dat is anders dan bij de OV-fiets.

Hopperpoints komen beschikbaar op bedrijventerreinen, bij hotels en op A-locaties in de stad. Alle fietsen worden voorzien van GPS- trackers. Na registratie kan met de bijbehorende app op een smartphone een deelfiets worden ontgrendeld en betaald. De app fungeert als fietssleutel en registreert het aantal gebruiksuren. Verder kun je op de app ook realtime zien waar en hoeveel fietsen er beschikbaar zijn.

Later dit jaar volgen nog tien locaties in Tilburg en tien in Eindhoven. Als de proef succesvol is, wordt het systeem mogelijk verder uitgebreid naar andere Nederlandse steden. Er staan nu zes fietsen uit, maar dat moeten er uiteindelijk 240 worden.

Hopperpoint over RTE Adviesgroep

Het Hopperpoint project is op verzoek van de gemeenten Eindhoven en Tilburg ontwikkeld met geld van de Provincie Noord-Brabant. RTE Adviesgroep heeft voor Hopperpoint de subsidieaanvraag richting de Provincie verzorgd.

“De attendering op de regeling, de nauwe betrokkenheid en de kennis en expertise van RTE Adviesgroep hebben ervoor gezorgd dat het eerste Hopperpoint werkelijkheid is geworden. RTE Adviesgroep zal betrokken blijven bij de realisatie van de volgende fasen van dit project door ons gedurende het hele traject te informeren over alle mogelijke subsidie- en financieringskansen, inclusief de realisatie van deze mogelijkheden."

Coen Vermeulen, directeur